Več informacij o vašem soglasju

Zakaj privolitve (Opt-in), ki sem jo dal/a za svoj e-poštni naslov, ni mogoče obdelati?

V kolikor je bil e-poštni naslov, ki ste ga navedli, posredovan že kdaj prej, vaše zahteve ne bomo mogli obdelati. Če se želite prijaviti (Opt-in) k prejemanju naših promocijskih sporočil, z e-poštnim naslovom (ali številko mobilnega telefona), ki ga je že posredoval nekdo drug (na primer če se želite prijaviti z e-poštnim naslovom, ki si ga delite skupaj z vašimi sodelavci in je eden od vaših sodelavcev že navedel ta določen e-poštni naslov), vaših podatkov ne moremo obdelati v našem sistemu CRM. Razlog je, da je v našem sistemu CRM s posameznim e-poštnim naslovom ali telefonsko številko povezan le en identificiran račun. Na ta način zaščitimo vaše podatke.

Zakaj je moja zahteva za prijavo (Opt-in) zavrnjena?

Če za podatke, ki ste jih posredovali, ne moremo potrditi ujemanja z računom v našem sistemu CRM, bomo vašo zahtevo zavrnili. To storimo zato, ker menimo, da niste upravičeni do prejemanja naših promocijskih sporočil, ker morda niste zdravstveni delavec.

Zakaj potrebujete dodatne informacije za obdelavo moje zahteve za prijavo (Opt-in)?

Če vas ne moremo samodejno povezati s podatki, ki jih imamo v našem sistemu CRM, je treba vašo zahtevo obravnavati ročno. Zato se lahko naš sodelavec obrne na vas in vas zaprosi za dodatne informacije, s pomočjo katerih bo lahko ročno potrdil vašo zahtevo v našem sistemu CRM. To se bo zgodilo le, če podatki, ki ste jih posredovali, ne zadostujejo za samodejno ali ročno potrditev vaše zahteve. "

Registriraj se